Tenderi za električna brojila u septembru

Bez autora
May 03 2010

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković izjavio je da će tenderi za savremena električna brojila biti raspisani u septembru ili oktobru i da je u toku priprema tenderske dokumentacije.Za nabavku električnih brojila odobrena su dva kreditna aranžmana od po 40 miliona evra i u toku je procedura obezbeđivanja garancija za te kredite. Jedan kreditni aranžman je vezan za Evropsku banku za obnovi za razvoj u visini od 40 miliona evra, a drugi u istom tolikom iznosu za Evropsku investicionu banku.

Tenderi za električna brojila u septembruGeneralni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković izjavio je da će tenderi za savremena električna brojila biti raspisani u septembru ili oktobru i da je u toku priprema tenderske dokumentacije.

"Za nabavku električnih brojila odobrena su dva kreditna aranžmana od po 40 miliona evra i u toku je procedura obezbeđivanja garancija za te kredite", rekao je Marković novinarima prilikom završetka prve faze trafo stanice "Niš 8".

On je precizirao da je jedan kreditni aranžman vezan za Evropsku banku za obnovi za razvoj u visini od 40 miliona evra, a drugi u istom tolikom iznosu za Evropsku investicionu banku.

Tender će biti raspisan po merilima za strane kreditore, a EPS je, takođe, predvideo još 10 miliona evra iz sopstvenih sredstava za električna brojila i za taj iznos tender će biti raspisan na osnovu Zakona o javnim nabavkama, naveo je Marković.

On je kazao da je pre praznika usvojena tehnička specifikacija i da će domaći proizvođači, uz poznate tehničke uslove, imati dovoljno vremena da razvoju svoj proizvod i učestvuju na tenderu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik